Nevíte, kam se starými hadry, textilem a obuví? PDF Tisk Email

Obec České Meziříčí umístila na sběrném místě ve farském dvoře dvojici kontejnerů na sběr použitého textilního odpadu a obuvi pro další využití v automobilovém, strojírenském a stavebním průmyslu jako čistící tkaniny, geotextilie apod. Kvalitní kusy oblečení budou věnovány charitě a na obecně pospěšnou činnost.

Sběr textilu je organizován ve spolupráci s firmou DIMATEX CS s.r.o. se síldlem v Liberci, která v ČR již rozmístila více než 300 kontejnerů. Hadry a textilie jsou tříděny v závodě v Liberci, popř. v Polsku. Firma Dimatex CS s.r.o. podporuje společnosti: Český Červený kříž Liberec, Oblastní charita Červený Kosteleec, Farní charita Beroun, Dětské centrum Sluníčko Liberec, Diakonie Broumov aj.

 

Použiý nebo nepotřebný textil zabalený do igelitové tašky nebo v pytli jednoduše vložíte dle návodu do kontejneru, kontejnery jsou přístupné v rámci sběrných dnů 1. středu v měsíci od 15.00-18.00 h, popř. po dohodě na tel. 724 178 627.

 

Znovuzhodnocení druhotných surovin s pozitivním vlivem na životní prostředí je podporováno  Ministerstvem životního prostředí ČR.