Kino po roční odstávce zahajuje 3. listopadu provoz PDF Tisk Email
Sobota, 26 Říjen 2013 21:41

Provoz kina byl přerušen od listopadu 2012 do října 2013 v důsledku rekonstrukce technického vybavení i diváckých prostor. Byla provedena generální oprava promítacích strojů na filmový pás a současně bylo rozhodnuto o koupi digitální technologie (dataprojektoru), umožňující promítání digitálních filmových kopií (Blu-ray disků), které budou zanedlouho jediným médiem kinoprojekce. Také u zvukového zařízení došlo k významnému zlepšení instalací dalších postorových reproduktorů po stranách hlediště. Další provedené práce: výměněna zaprášené opony, vymalování zdí v sále i v promítací kabině, vyčištění sedadel, položení zátěžového koberce před podiem, oprava osvětlení aj.

Digitalizace a rekonstrukce kina si vyžádala značné finanční prostředky, ovšem díky Obecnímu úřadu, zájmu externích pracovníků (p. Řehák z N. Hrádku a p. Novotný z Hradce Králové) i snaze pracovníků obce byly celkové náklady podstatně nižší, než u podobných akcí v Dobrušce nebo v Novém Městě nad Metují.

Kino bude promítat 1x týdně vždy v neděli od 19.00 h, dětské představení 1x za 14 dní od 16.00 h
Vstupné: dospělí 60 Kč, děti do 15 let 40 Kč. Dětská představení: dítě do 6 let v doprovodu rodiče zdarma.

Zahájení pokračování činnosti kina proběhne slavnostním promítáním nového českého filmu REVIVAL v neděli 3. listopadu 2013 od 18.00h.