Z činnosti spolku PDF Tisk Email





Stručně z jednotlivých akcí:


Rok 2012 jsme zahájili důchodcovským bálem v Jeníkovicích, společně s kolegy z Třebechovic. Nechybělo předtančení, k tanci i poslechu hrála naše kapela. V únoru jsme podnikli zájezd do Prahy, kde jsme navštívili výstavy Carský dvůr, sv. Anežka Česká, neméně zajímavá byla prohlídka Barrandova, kde jsme měli možnost nahlédnout i do míst, kde jsou uchovávány herecké kostýmy. Malý zájezd do Hradce Králové také nebyl špatný - ono co máme téměř doma, vlastně ani neznáme. V dubnu na zahájení výletní sezóny jsme se rozjeli do Plzně na na Zbiroh. V květnu zase někam jinam, a to do Čech pod Kosířem a Prostějova. V červnu to byl zájezd do Mníšku pod Brdy, Dobříše a Strže. V červenci zase Praha, a to tentokrát ČNB, Staroměstská radnice a Břevnovský klášter. Srpnový zájezd nebyl plně obsazen jako výlety předchozí, důvodem byly prázdniny, dovolené a povinnosti babiček při hlídání vnoučat. Přesto se nás sešlo dost na to, abychom vyrazili do Úštěka, Ploskovic a Zubrnic. Na září je připraven zájezd do Liberce a okolí, v říjnu navštívíme Broumovsko (klášter, pivovar Olivětín) a chystáme se na exkurzi do českomeziříčského cukrovaru.
Čás letí jako voda a za námi je výlet do Liberce a okolí. Počasí nám přálo a tak jsme vyjeli lanovkou na Ještěd, kde jsme měli možnost se jednak podívat daleko do kraje, ale i ochutnat kafíčko v hezké kavárně. Potom jsme sjeli dolů a prohlédli si zábavné centrum Babylon.
Následovala prohlídka Liberce s překrásnou radnicí.
Odpoledne jsme se zajeli podívat na zámek Sychrov, který opravdu patří ke skvostům našich památek a pomalu se vracíme k domovu. Ještě večeře a je tady loučení a těšení se zase na další cestování.
Návštěva cukrovaru v Českém Meziříčí 4. října překonala všechna naše očekávání, a to jak velkým zájmem občanů, tak i perfektní organizací ze strany cukrovaru. Ono zvládnout přes sto lidí není žádná legrace. Pan ředitel dbal na maximální usnadnění prohlídky pro starší občany a tak nás vozil autobus od jednoho provozu ke druhému. Všem, co se o nás starali po dobu prohlídky, patří náš veliký dík.
Odpoledné jsme ukončili v hospůdce v Bohuslavicích, kde nás čekal vynikající pozdní oběd, zákusky, kafíčko a naše kapela, která zase hrála jako o život. Bylo to příjemné setkání a hlavně zase s těmi, co nemohou jezdit na výlety třeba ze zdravotních důvodů. Myslím, že se všichni dobře bavili a právě o setkávání to vlastně všecho je, protože popovídat si se svými vrstevníky, to se nestává každý den. Rok ovšem nekončí a naše důchodcovské cestování bude mít jistě další pokračování.

V roce 2011 jsme absolvovali každý měsíc poznávací zájezdy po naší krásné České republice. Např. Flora Olomouc a Svatý kopeček, Pražský hrad a jeho reprezentační prostory, Pražské arcibiskupství, Kroměříž, ale také třeba posvícení na Skalce nebo krásný adventní výlet do Babiččina údolí s koncertem Stavostrojky v Novém Městě nad Metují, přednáška pí Faltové o Ekvádoru aj. Ani se nechce věřit, kolik toho důchodci stihnou. Nálada na všech našich výletech je taková, že když nás bolí nohy nebo něco jiného, vše překonáme a dokonce si i zazpíváme.