Sokolský dětský oddíl Všestrannosti se zúčastnil Zálesáckého závodu zdatnosti PDF Tisk Email

ZÁLESÁCKÝ ZÁVOD ZDATNOSTI

14 .6. 2014, rybník Biřička v Hradci Králové


Zálesácký závod zdatnosti byl pro náš dětský oddíl Všestrannosti nejen měřením sil s ostatními závodníky, ale především odměnou za celoroční činnost, na kterou finančně přispěla obec i mateřská TJ.

 

Společnou snahou všech jsme prožili krásný den. Před samotným závodem byla přednáška a beseda se záchranářem o první pomoci, kde si mohly děti vyzkoušet záchranu života na figuríně i mezi sebou. Při samotném závodě tříčlenné a čtyřčlenné hlídky předváděly svoji zručnost při práci se dřevem a vázání uzlů, schopnost orientace v terénu, znalost morseovky, přesnost v hodu na vodorovný a svislý cíl a umění zacházení s ohněm. Největším lákadlem byly lanové překážky a nejvíce se všichni ,,zapotili“ v poznávacích disciplínách z vlastivědy a přírodovědy.

 

V kategorii mladších žákyň zvítězila hlídka z naší TJ (Sára Zamastilová, Natálie Kleštincová, Kamila Myšáková a Mariana Novotná). Všechny děti se hodně snažily, a tak odměnu dostal každý.

 

Protože jsme byli hosty TJ Sokol Nový Hradec Králové, strávili jsme zbytek dne na jejich hřišti při společné vybíjené a opékání buřtů. Večer jsme se všichni těšili na hvězdárnu a hradečtí astronomové nás nezklamali. Jejich opravdové nadšení z vesmíru se přeneslo i na nás a zážitek z této návštěvy je nezapomenutelný. Večer v sokolovně pokračoval dlouho do noci, tančilo se disko, povídalo se, navázala se nová pěkná přátelství a snad se i trochu spalo.

 

Přátelé z TJ Sokol Nový Hradec Králové se o nás vzorně postarali i ráno. K snídani bylo napečeno, uvařený čaj a všichni byli v pohodě. Těšíme se, že příští rok uvítáme hradecké sokoly u nás v Českém Meziříčí.

 

Foto z akce zde >>