Noc sokoloven, sokolská štafeta a sokolský den 29. září 2017 PDF Tisk Email

Letošní Noc sokoloven, přivítání sletové štafety a následující velký sportovní den byly vyvrcholením sokolského Týdne v pohybu a symbolickým odstartováním nácviku na XVI.všesokolský slet v naší T.J.

Páteční Noc sokoloven zahájila pestrá cvičební hodina na novém barevném nářadí Jipas, které se zúčastnilo přes 50 dětí všech věkových kategorií. Otestovali jsme také novou trampolínku od Nadace Tesco, která je spolu s kladinou zásadním obohacením pro gymnastická cvičení našich dětí. Veselá noc pokračovala nočním závodem hlídek, tajemnou stezkou a opravdovým fotbalovým tréninkem pod vedením mladých trenérů meziříčské kopané. V tělocvičně se pak ještě hledaly poklady a stavěly pelíšky z nářadí pro útulné spaní. Po pohádce na dobrou noc se ale usínalo až k ránu.

Velký sokolský sportovní den jsme zahájili slavnostním uvítáním sletové štafety z Opočna, kterou jsme poté uložili, na odiv všem, mezi 2 krásné staré sokolské prapory. Historii našeho Sokola prezentovala také pečlivě připravená výstavka historických dokumentů a fotografií v přízemí sokolovny.

Týdne v pohybu i sobotního bohatého sportovního a společenského programu, který byl otevřen pro širokou veřejnost, se i přes nepřízeň počasí zúčastnili mladí sokolové oddílů všestrannosti, sportovci výkonnostních oddílů, dorostenci, předškoláci se svými rodiči, senioři i hendikepovaní spoluobčané. V ulicích obce se konaly závody kol, koloběžek, odrážedel a bruslí, sportovní turnaje v nohejbalu, tenisu a volejbalu probíhaly i za deště na hřištích TJ. Podařilo se uspořádat i fotbalový zápas tzv.starých gard – odvěkých rivalů České Meziříčí versus Opočno.  V tělocvičně pak představily svoji taneční show místní mažoretky, s akrobatickým cvičením vystoupily gymnastky a cvičenci oddílů bojových japonských cvičení předvedli svoje umění s meči .

Večerní závěrečná zábava pro dospělé byla pěknou tečkou za náročnou, ale zdařilou akcí. Věříme, že se nám podařilo prezentovat Sokol na velmi dobré úrovni, o čemž svědčí i skutečnost, že už v sobotu jsme přijímali do svých řad nové dětské členy.

Jana Piskáčková



Více foto zde >>