Celorepubliková akce Ukliďme Česko proběhla v Českém Meziříčí a Skršicích PDF Tisk Email

Naše obec se dne 7. dubna 2018 zapojla do celorepublikové dobrovolnické akce UKLIĎME SVĚT, UKLIĎME ČESKO, kterou od r. 2013 pořádá brněnský spolek Ukliďme Česko a ČSOP.

V loňském roce bylo po celé republice registrováno 2476 úklidů provedených 96 133 dobrovolníky (z toho 56 345 dětí), společnými silami odklidili 1 5636 t odpadů.

V letošním roce se očekává překonání těchto počtů, v blízkém okolí jsou přihlášeni dobrovolníci v Podbřezí (8. dubna), ve Slavětíně nad Metují (14. dubna), v Černčicích (17. dubna), v Novém Městě nad Metují 17. dubna, ZŠ, 150 dětí) a další.

Zhruba 60 dobrovolníků z naší obce - sportovci, členové zájmových spolků, předškoláci i žáci ZŠ s učitelkami, rodiče s dětmi, aktivní důchodci, prostě všichni, komu není lhostejné prostředí, ve kterém žije - zajistilo úklid na Stavě, na polní cestě k Vysokému Újezdu a a na cestě do Skršice. Všichni účastníci úklidu pod Vysokým Újezdem byli šokováni množstvím odpadků na černé skládce podél polní cesty v délce asi 300 m. Tato dlouholetá skládka je smutným dokladem vztahu k přírodě obyvatel v okolí skládky. Brigádníkům se podařilo alespoň částečně vysbírat cca 200 m skládky a naplnit 4 velkoobjemové kontejnery nejrůznějším odpadem v odhadované váze 5-7 t. Další odpadky čekají na svůj odvoz.

VŠEM, KTEŘÍ SE ZŮČASTNILI, PATŘÍ VELKÝ DÍK !

Foto z akce Meziříčí >>

Foto z akce Skršice >>